Breaking News

Scurt istoric

Prima institutie de invatamant de nivel liceal s-a infiintat in orasul Vulcan in 1960 sub numele de Scoala medie mixta, care si-a schimbat numele in Liceul Teoretic Vulcan si apoi in Liceul de Cultura Generala Vulcan. Din anul scolar 1977 – 1978 liceul a fost transformat in liceu industrial luand denumirea de Liceul Industrial Minier Vulcan pana in anul 2000, cand s-a primit aprobarea schimbarii denumirii in Grupul Scolar Mihai Viteazu Vulcan. Liceul a functionat in decursul timpului in mai multe locatii, actuale sedii ale unor scoli generale din oras, cladirea actuala a scolii fiind data  in  folosinta  in toamna anului 1968.
            Printr-o decizie a Inspectoratului Scolar al Judetului Hunedoara,  Scoala Generala cu clasele I – VIII  „Teodora Lucaciu” Vulcan si  Scoala Generala cu clasele I – VIII Nr.5 Vulcan s-a unificat cu Grupul Scolar „Mihai Viteazu” Vulcan,  acesta din urma  pastrandu-si personalitatea juridica.  „Unificarea celor trei institutii scolare creeaza in municipiul nostru o unitate scolara diferita,fiind probabil cea mai mare unitate scolara din Valea Jiului si una din cele mai mari din judet”. 
                După  ce a devenit Colegiu timp de mai mulți ani, din toamna lui 2018  s-a revenit la LICEUL  TEHNOLOGIC  „MIHAI VITEAZU” VULCAN. Împreună cu două școli generale și două grădinițe, ducem mai departe numele domnitorului român care a rămas în conștința neamului prin faptele sale.